Start punt -> Albums -> Oostenrijk - 3 Alpen motor toer

3 Alpen Motor toer - Oostenrijk, Italie, Zwitserland (en Duitsland)

Dit fotoboek bevat een fotoverslag van mijn motor vakantie het weten van Oostenrijk, Noord-Italie en een stukje Zwitserland. Het is de reis '3 Alpen toer' (7+2 dagen) van Vrij Uit van 18 juni van 24 juni 2011. De reis werd begeleid door Pieter Hermsen van MRO reizen.

InhoudsopgaveDe fotoboek

Mijn fotoboek

Ondanks dat het lastig fotograferen is op de motor, heb ik toch wat leuke kiekjes kunnen maken.
Andere Foto albums

Andere foto albums van deze reis zijn te vinden op:

Naar boven

Het reisprogramma: Vrij-uit 3 Aphen toer

Waar drie Alpenlanden, Oostenrijk, Zwitserland en Italië elkaar raken, vind je natuurlijk een fantastisch stuurgebied. Met de Duitse Alpen er nog bij heb je eigenlijk een Vier Alpentour.

Het rustige dorpje Fliess is een ideaal uitgangspunt om dit spectaculaire gebied te verkennen. Echt een aanrader voor liefhebbers van de hoogste bergpassen met veel haarspelden en veel, heel veel bochten. Gedurende de 7-daagse tour in de Alpen verblijf je in Gasthof Marienhof of zusterhotel Gasthof Traube (gelegen op ca. 200 m) in het rustige Fliess. Marienhof beschikt o.a. over een restaurant, bar, Stube, terras en motorwasserette.

Deze tour bestaat vooral uit het rijden van bergpassen, dus kan de Stelviopas, met zijn 2800 m een van de hoogste passen van Europa, natuurlijk niet ontbreken. Daarnaast bezoek je plaatsen als Lech en belastingparadijzen Livigno en Samnaun.

Dag 0 Reek - Heidenheim ca 750 km.

Dag 1 Heidenheim - Fliess ca. 340 km.

Vanuit Heidenheim rijd je over de Dichterstrasse en de Deutsche Alpenstrasse naar Sonthofen. Na de Jochstrasse ben je in Oostenrijk en kan het feest van passen rijden echt goed beginnen.

Dag 2 Rondrit Silvretta ca. 305 km.Richting Vorarlberg, o.a. naar Lech.

Over de prachtige Bregenzerwald-strasse en het Furkajoch met als afsluiting de Silvretta Hochalpstrasse. Lekkere tour om aan de passen te wennen.

Dag 3 Rondrit Stelvio ca. 280 km.

Door het Inntal naar Zwitserland en het belastingparadijs Livigno. Over de Passo Foscagno naar de 'koning' van de Alpen, de Stelviopas: met zijn 2800 m een van de hoogste passen van Europa. Terug over de Reschenpas.

Dag 4 Rondrit Timmelsjoch ca. 305 km.

Een pittige tocht: de Kühtai-Sattel, de Brenner, de Jaufenpas en het Timmelsjoch staan op het programma. Een prachtige tour door een imposante bergwereld.

Dag 5 Rondrit Garmisch-Partenkirchen ca. 290 km.

Deze dag blijf je in de buurt van het hotel. Over de Hahntenjoch en het Namlostal naar de Plansee. Langs Garmisch-Partenkirchen weer terug naar Oostenrijk. Iets minder spectaculair, maar een zeer vriendelijk landschap om van te genieten.

Dag 6 Rondrit Kaunertal en Samnaun ca. 190 km.

Een ontspannen dagje. De Kaunertaler Gletscher Panoramastrasse brengt je door een schitterend landschap naar een hoogte van 2750 meter. Vandaar kun je naar de gletsjer wandelen of van het uitzicht genieten in het mooie restaurant. Ook genieten is het in het belastingparadijs Samnaun met goedkope benzine en vele mooie winkels en terrassen om een hapje te eten. Door het Inntal terug naar het hotel.

Dag 7 Fliess-Heidenheim ca. 315 km.

Een vlotte route brengt je via Garmisch-Partenkirchen en het fraaie Bayrische Land weer terug naar Heidenheim, met een extra overnachting in het NH Hotel.

Dag 8 Weer terug naar huis