Start punt -> Albums -> China Reis


[Arjan Lemmers in China]

Fotoverslag China Reis


Deze fotogallerij bevat een fotoverslag van de China reis met 'Koning Aap' van 2 tot 29 oktober 2004.
Deze groepsreis heeft me langs de mooiste plekken in China gebracht:

  • De verboden stad in Beijing en omgeving.
  • De muur ten noorden van de Beijing.
  • Het terraccota leger in Xi'an.
  • De Yangzi-rivier en de 3-Kloven dam
  • Het prachtige zuiden met de minderheden, de reistvelden en het karstgebergte.
  • En Hongkong, naar mijn mening een prachtige stad die het beste uit het oosten combineert met het beste uit het westen.
De fotogallerij is opgedeeld in de volgende hoofdstukken:

Beijing
Beijing is de hoofdstad van China. Enkele van China bekendste plekken zijn hier te vinden: het Tiananmen-plein, de verboden stad, het zomerpaleis, de Lama tempel en natuurlijk de winkelstraatjes.

De Muur
De muur was een van de hoogtepunten: een pittige wandeltocht over de golvende muur. Een wandeltocht die respect afdwingt voor de bouwers van de muur.

Tempels
Overal in China vind je tempels. Een van de mooiste tempels was de Tibetaans-boeddhistische Lama tempel in Beijing. Hier vindt je foto's van diversen tempels in China.

Pingyao
In het traditioneel Chinese stadje Pingyao zijn de monumentale (koopmans)huizen uitermate goed bewaard gebleven. Ik waande me helemaal in het oude China door de imposante en stoffige stadsmuren met nog dienstdoende stadspoorten. En 's nachts ga vanuit het donker straatje langs de kolenboer het hotel weer in.

Xi'an
De grootste bezienswaardigheid van Xi'an is natuurlijk het Terracotta-leger, onderdeel van het graf van Qin Shihuang, de eerste keizer van China. De 360 graden video gaf een goed beeld van de inspanningen om dit leger te realiseren.
Een culinair hoogtepunt was het restaurant in de moslim wijk. Met 14 personen rondom een ronde draaitafel smikkelen van een grote variateit van schalen met eten: zout en zuur, vis en vlees en iedere keer weer een verrassing.

Chengdu en Dazu
Chengdu en Dazu zijn grote miljoenensteden. In de omgeving van Chengdu ligt het dorpje Leshan met de reuzeboedha en bij Dazu de liggende Boedha uitgehouwen uit een rotswand.

Yangzi rivier
In Yichang startte de 2-daagse boottocht over de Yangzi-rivier door de 3 kloven. De tocht eindigde bij de in aanbouw zijnde 3 klovendam: een gigantisch bouwwerk van 2 Km breed en zo'n 200 meter hoog met een elektrische capaciteit van 1.5 keer de Nederlandse behoefte. Langs de Yangzi rivier zie je overal de invloed van de stijgende waterspiegel: grote steden wordt verplaatst, nieuwe kades worden gebouwd en boeren en dorpjes moeten het hoger op zoeken.

Sangjiang
Sangjing was een van de hoogtepunten van deze reis: een dorpje van de Dong minderheid is een klein paradijs met zijn wind- en regenbruggen, het slingerende riviertje, de rijsvelden, de houten huisjes en de vriendelijke bevolking.

Dudong
Dudong is een ander dorpje: de arme bevolking leeft bijna in middeleeuwse toestanden. De was, de geslachte kippetjes en de groente worden allen in de rivier gewassen. Uit de gehele omgeving dragen mensen hun waren naar de lokale markt om die te kunnen verkopen. Tijdens de zware wandeltocht kom je dan ook van alles tegen: koeien klauteren de heuvels op en kippen, varkens en andere goederen hangen aan de stokken die over de schouders worden gedragen.

Longji
Longji is een wat meer toeristische dorp. Het bevindt zich op stijle hellingen die volledig worden benut voor de rijstvelden. De rijstvelden leveren prachtige vergezichten op. De stijle heuvels maken wandeltochten zwaar, maar de moeite waard. De boeren leven bijna op de zelfde manier als de brabantse boeren zo'n 100 jaar geleden.

Yangshuo
Yangshuo is een van de belangrijkste toeristische plaatsen van China. Het dorpje biedt voor de toerist allerlei winkels en entertainment. Het karst gebergte in de omgeving maken de boottocht en de fietstocht een waar feest. Het vissen met aalsgolvers zorgt voor tweestrijd: het zwemtalent van deze vis is geweldig om te zien, maar het touwtje om de nek (zodat de vis niet kan worden doorgeslikt) laat ons slikken.

Hong Kong
Hong Kong is echt een geweldige stad: het combineert naar mijn idee het beste uit het oosten en het westen. Het is een schone en goed georganiseerde stad. De zeestraat dwars door de stad en de eilandjes rondom de stad maken Hong Kong tot een uniek stad, die zeker de moeite van een bezoek waard is.

Vervoer
In China komt je allerlei fietsen en bakfietsen tegen. Verder zie je allerlei andere voertuigen die je blijven verbazen.

Personen
Een compilatie van allerlei typische Chinezen gezichten, personen en situaties.

Groepsleden
Allerlei foto's van de groep.

Iedereen bedankt voor 4 geweldige weken!!