Start punt -> Albums -> Egypte

Wandelen in Andalusië

Dit fotoboek bevat een fotoverslag van mijn vakantie in Andalusië in het zuiden van Spanje. De reis is de reis 'Spanje - Alpujarras' (8 dagen) van SNP van 19 december t/m 26 december 2009. De wandeltochten waren aan de zuid-zijde van de Sierra Navada. Tochten langs mooi witte Spaanse dorpjes, met veel 'Jamon Serrano' (hammen). En een bezoek aan Granada en Alhambra.

Het weer was ietswat verrassend: in deze week viel zo'n beetje net zoveel regen als tot dan toe in het hele jaar; dat wat normaal in een maand naar beneden komt nu in een dag is gevallen!
Dus we hebben de nodige dagen in de regen gelopen.
Echter door de regen werden de beekjes beken en stroomde of bulderde overal het water van de bergen. En regen resulteerde in weggespoelde stukken pat en grond verzakkingen.
Kortom elk nadeel heeft zijn voordeel.

Inhoudsopgave:


Routes

Ik heb de routes bijgehouden met een GPS.
Pas op: door ontvangst problemen kan de opgenomen route enkele tientallen meters afwijken.

Je kunt de routes beter bekijken via:

Naar boven


De fotoboek

De fotoboek is opgedeeld in de volgende hoofdstukken:

Dag 2 - 20 december 2009

Wandeling van Bérchules naar Trevélez.

Dag 4 - 22 december 2009

Wandeling van Trevélez naar Pórtugos. En heel veel regen.

Dag 5 - 23 december 2009

Wandeling van Pórtugos naar Pitres en Capilerilla. En nog meer regen!

Dag 6 - 24 december 2009

Bezoek aan de stad Granada en het Moorse Alhambra.

Dag 7 - 25 december 2009

Een pittige dag wandeling rondom Capileira. 's Morgens helder zicht maar 's middags weer regen.

Dag 8 - 26 december 2009

Obstakels op de weg naar huis.

VLNR: staand: Arjan, Wim, Magreet, Marja, Liesbeth, Jacinta, Yvonne, Fransje, Pierre, José, Elly en Jacqueline. Liggend: Veronique, Marijke, Eric en Hans.

Naar boven

Het reisprogramma - Spanje - Alpujarras * wandelvakantie - 8 dagen

Voettocht door het Moorse paradijs, wandelvakantie langs pensions en hotel, groepsreis door SNP:

Wandelvakantie over de hoge zuidflank van de Sierra Nevada, tot in de 17e eeuw het laatste Moorse bolwerk van Spanje. Overnachting in prachtige Moorse dorpjes en Granada. Wandelen door een landscgap waar de Moren hun sporen achter lieten en hoog tegen de flanken van de Besneeuwde Berg.

Dag 1 - 19 december 2009

Vliegreis naar Malaga en bustocht naar Bérchules.

Dag 2 - 20 december 2009

Vanuit Bérchules wandelen we naar Trevélez. Dit witte dorp ligt op 1476 m hoogte en is daarmee het hoogstgelegen dorp van Spanje. Vanuit Bérchules (1322 m) stijgen we eerst tot 2000 m om vervolgens naar Trevélez af te dalen. Lengte 15 km, 650 m stijgen en 550 m dalen; 5,5 uur lopen. Overnachting in Trevélez.

Dag 3 - 21 december 2009

Door de regen een korte wandeling rondom het dorp Trevélez. Overnachting in Trevélez.

Dag 4 - 22 december 2009

We vervolgen onze tocht naar het plaatsje Pórtugos. Bovenlangs de Río Trevélez wandelend zien we een typerend Alpujarraslandschap met zijn karakteristieke terrassenbouw, acequias, olijfgaarden en donzige eikenbossen met tamme kastanjes. U wandelt 16 km, ca. 6 uur, met enkele honderden meters hoogteverschil. Overnachting in Pórtugos

Dag 5 - 23 december 2009

Vanuit Pórtugos (1248 m) dalen we af in de zogenaamde "Taha". Taha is een oud Arabisch begrip voor een groep dorpjes die gebruik maakten van dezelfde watertoevoer. Daarna stijgen we via de dorpjes Pitres en Capilerilla tot 1586 m om daarna het pittoreske Capileira (1436 m) te bereiken. Capileira is een magnifiek gelegen en Moors aandoend stadje, dat in zijn geheel tot monument is uitgeroepen. ‘s Middags hebben we nog de gelegenheid om het dorp te bekijken. We wandelen 15 km, 500 m stijgen en 300 m dalen, ca. 6 uur. Overnachting in Capileira.

Dag 6 - 24 december 2009

's Morgens rijden we met een touringcar in een kleine 2 uur naar Granada, waar we vrijwel de hele dag hebben om deze mooie stad te bezichtingen. De stad werd in 1492 als laatste Arabische bolwerk veroverd door de "Katholieke Koningen". We bezoeken het Alhambra. Het dertiende-eeuwse Moorse Alhambrapaleis met de beroemde Leeuwenhof is een lust voor het oog. Na de lunch hebben we volop gelegenheid de stad te bewonderen. De prachtige kathedraal met zijn doopkapel, de tuinen van de Generalife en de oude wijk Albaicíns mogen niet gemist worden. Overnachting in Capileira.

Dag 7 - 25 december 2009

Vanuit Capileira maakt u een pittige dagwandeling. We beginnen met een steile afdaling naar de Río Poqueira. Na deze rivier klimmen we weer omhoog en lopen we over de flanken van de berg Atalaya naar een boeddhistisch centrum, dat hier in het droge landschap verscholen ligt. De kleine stupa maakt het tot een bijzondere plek. Na het bezoek aan de stupa wandelen we naar het Moorse dorp Pampaneira (1060 m). Dan volgt de lange klim terug naar Capileira, via het dorpje Bubión. U kunt in Pampaneira ook de lijnbus nemen naar Capileira. Lengte 18 km; 800 m stijgen en dalen; 6,5 uur lopen. Overnachting in Capileira.

Dag 8 - 26 december 2009

Bus- en vliegreis terug naar Nederland.

Naar boven